Правила на форума

Тук ще намерите правилата на играта и форума
Потребителски аватар
Батмин Бин Супармен
Пазител на Закона и Реда
Мнения: 88
Регистриран на: 19 фев 2013, 11:05
Пол: ----

Правила на форума

Мнениеот Батмин Бин Супармен » 28 фев 2013, 10:31

***ПРАВИЛА НА ФОРУМА***


1. Общи положения

1.1. Форум на играта Hero Zero
Форумът е официален орган на играта Hero Zero.

1.2. Доброволно участие
Никой потребител на форума, както и администраторите и модераторите, не са длъжни да взимат отношение по която и да е тема. Участието във форума става на доброволни начала и всякакви действия, изискващи участие от даден потребител към друг, са неприемливи. Информацията в света на Hero Zero се дава, не се изисква.

1.3. Нарушения
Всяко нарушаване на правилата ще доведе до предуреждение. Администраторите на форума имат право да блокират и/или трият акаунти във форума и в определени случаи да налагат наказания в играта. Прилагането и тълкуването на правилата е по преценка на Екипа на Форума.

2. Акаунти, предупреждения и наказания

2.1.Условия за регистрация
При регистрация е забранено използването на имена съдържащи вулгарни и нецензурни думи,расистки елементи, уеб адреси или мейл адреси.

2.2. Мултиакаунтинг
Всеки потребител има право само на един акаунт във форума. Регистрирането на много акаунти и/или тяхното едновременно използване може да доведе до наказание.

2.3. Блокирани потребители
Когато потребител е наказан с блокиране на акаунта му във форума, е абсолютно недопустимо да регистрира нов. Регистрацията на нов акаунт във форума след наказание се счита за сериозно нарушение на правилата и може да доведе до наказание в играта.

2.4. Обиди
Подстрекаване, накърняване на достойнството, обиди на всякаква основа, създаване на конфликтни ситуации и използване на нецензурни изрази са наказуеми във всички раздели на форума.

3. Език и култура

3.1. Език
Официалният език във форума е български и екипът на Форума счита за свое задължение да пропагандира употребата на кирилица, респективно всяко отклонение и подриване на тази пропаганда се счита за нарушение. Потребителски оправдания (изложени по каналния ред) по тази точка не се приемат, дори напротив - третират се сурово. За хората нямащи възможност да печатат на кирилица е препоръчително да използват http://2cyr.com/.

3.2. Култура
Дискусиите във Форумите трябва да се водят с уважение към Потребителите и зачитане на правото на друго мнение. Предизвикването на груби спорове и скандали е недопустимо и се наказва. Неетичното, грубо и иронично отношение към други Потребители или трети лица и институции ще бъде премахвано и подобни действия ще се санкционират. Не могат да бъдат използвани аргументи в спора, които касаят етническата, расова, професионална, сексуална и т.н. ориентация на опонента. Не е желателно в рамките на една и съща тема един и същи Потребител да повтаря еднакви свои мнения без изменения в аргументацията. Повторенията предполагат натякване и желание да се заглуши с викове дискусията. Пускането на дублирани мнения в две или повече Теми е недопустимо и също е наказуемо.


3.3 Писане и формулиране на текст в мнение

Забранява се писането на мнения, с постоянното използване на опцията " Caps Lock " ( писането с главни букви), с по-голям размер шрифт от стандартния за форума или в bold, което ще се счита за "викане".
Забранява се също така - прекаляването с цветове, което дразни очите и затруднява нормалното му преглеждане от потребителите и екипа на форума. Допуска се смислов акцент на определени части от мнения под формата на думи с главни букви, по-голям размер, различен цвят или bold шрифт.
Не се допуска и писане като се смесват (редуват) главни и малки букви. В постовете се пише с нормален размер на шрифта, като отделни думи, заглавия и мненията е допустимо да са с главни букви или по-едър шрифт. („Здравейте на всички от ФОРУМА” – позволено. „ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ ОТ ФОРУМА” и „ЗдРавЕйТе нА вСиЧКи От ФоРумА” – забранено.)
Забранява се в раздел "Задай въпрос" използването на чужда тема, за задаване на нов въпрос. Всяка тема трябва да е единствено свързана с първоначалния въпрос. Всички постове, които не са в отговор на темата и/или съдържат лично мнение ще се считат за спам и авторите им ще бъдат преупреждавани. В случай, че искате да зададете нов въпрос - създайте нова тема, с ясно зададено заглавие.

3.4. Цитати
Нежелателно е постоянното използване на цитати. Цитатите имат ефект, само ако искате да коментирате или покажете определена част от нечие изявление или то е в друга страница или друга тема. Прекаленото използване на цитати само затруднява четенето и налага ненужно превъртане на страницата.

3.5. Изразни средства
Прекомерната употреба на изразни средства (нечленоразделни, междуметия, картинки, емоционални иконки) затруднява комуникацията. Такива постове ще бъдат променяни или изтривани, а системното нарушаване на това правило, ще доведе до наказание.

3.6. Молби за премахване на наказания
Молбите за премахване на наказания не трябва да се пишат във форума. За целта можете да използвате лични съобщения или Обратна връзка в играта. Ако мислите, че сте обвинени несправедливо, първо трябва да изпратите лично съобщение до модератора, който ви е наказал и чак след това на администратор. Решението на администратор е окончателно.

3.7. Елементи от аватар или подпис
Не е позволено да използвате елементи от аватари и/или подписи на други потребители. Това се счита за обидно и ще бъде санкционирано.

3.8. Брой мнения
Писането на мнения,които са извън тематиката на темата или противоречат на правилата на раздела, в който са публикувани, само за да се увеличи техния брой, ще бъде санкционирано.

3.9. Писане на мнения от чуждо име
Писането на мнения от чуждо име, особено от името на наказани потребители, е нежелателно и “адвокатът” ще бъде санкциониран.

3.10. Адресирани теми
Теми, адресирани до определен потребител ще бъдат изтривани. Ако искате да говорите с някой, пишете лични съобщения.

3.11. Информация за играчите
Не е позволено да се публикуват координати и/или данни за акаунта на друг потребител без неговото изрично позволение, освен в разделите “Докладвай за бъг” и “Затвор”. Забранено е публикуването на информация за друг потребител, фирма, форум, сайт и т.н. без изричното им съгласие. В подобни случаи публикуващият ще бъде наказван, а темата изтрита. При публични действия свързани с името на герой от играта, Администрацията има право да помоли даден играч да промени въведената от него или от неговия отбор информация с цел да бъде предотвратен конфликт и да се създаде по-приятна обстановка за общуване и игра. При отказ на този играч да изпълни молбата на Администрацията, той ще бъде наказан с бан за неопределен период.

3.12. Търгуване на акаунти
Забранено е търгуването на акаунти във форума.


4. Писане на Нова Тема и Ново Мнение

4.1. Заглавие на Нова Тема
Заглавието на всяка Нова Тема трябва да е колкото се може по-описателно и съобразено с Форумният раздел в който ще бъде пусната темата. Под "по-описателно" да се разбира употреба на ключови за проблема/въпроса думи, а не изразяване на целия въпрос/проблем в Заглавието и Подзаглавието.

4.2. Дублирана Тема
Когато Потребител прибегне до пускане на Нова Тема, то той трябва задължително да е преминал през "Търсене" и да е убеден, че такава или подобна все още не съществува. Т.н. "crosspoting"или пускане на една и съща (или подобна) тема повече от веднъж, се наказва по точка 7.

4.3. Тематика
Когато Потребител пуска Нова Тема в дадена част от форума, то следва да съобразява текста си с тематичната насоченост на раздела. За всеки конкретен раздел на Форума може да съществуват ясно изразени допълнителни ограничения или други специфични правила (обикновено те са публикувани като "Важна Тема" в началото на форума).

4.4. Автор на Темата
Всеки Потребител, който отваря Нова Тема е неин автор. Авторът на дадена тема се задължава да определя в отварящия темата текст рамките на дискусията, която ще се води в темата. Това може да е конкретно зададен въпрос (в този случай се рамкира предметът и параметрите на търсените отговори), определяне на проблемна област (задава се обект на дискусията и времеви или други рамки) или друго. Авторът на темата има правото да се обръща към Екипа на Форума и да иска промяната или премахването на мнение на Потребител в неговата тема, на основание, че той не е по темата или се отклонява от нея. Екипът преценява доколко искането е основателно и взима мерки по своя преценка.

5. Реклама/Пропаганда
Изрично забранено е излагането на идеологии, накърняващи даден обект/субект и/или група, както и целенасочено рекламиране на продукт/идеология/услуга. Забранено е търсенето на помощ срещу определено заплащане и търсене/прелагане/разпространение на всякаква незаконна информация за дадена група/фирма/личност.

6. Изображения и Съдържание на мнението
6.1 Вулгарност/еротика/насилие/расизъм
Всякакви подобни надписи, лога, марки и т.н. с подобна тематика (скрита или отявлена) ще бъдат изтривани.

6.2 Аватар/Подпис
Аватарът и подписът трябва да са съобразени с точка 6.1 (както и всички предишни и следващи) и да не надвишават следните размери: Размери на аватара - 181x200 и подписа: 480x180. Всички аватари или подписи, които не отговарят на правилата ще бъдат изтривани, а потребителя ще бъде наказван с банн за неопределен период (по преценка на администрацията). Да не се злоупотребява с възможностите дадени за удебеляване и оцветяване.


7. Действия на Екипа на Форума при нарушаване на Форумните Правила

Всеки нарушител на някое от правилата може да бъде санкциониран чрез редакция или изтриване на тема, мнение или част от мнение, без предупреждение от Екипа на Форума. На нарушители, упорстващи в своята заблуда по отношение на Форума и неговата мисия, ще бъде изпращано еднократно предупреждение като лично съобщение или повишаване на "Предупредителното Ниво" (Warn %) и след това те ще бъдат лишавани от Потребителски права за определен период от време или спрямо тях ще бъдат предприемани други административни мерки по преценка на Екипа на Форума.

Всеки Потребител се задължава да спазва тези правила чрез регистрацията си във Форума. Разбира се, участието във Форумите е доброволно, така че Екипът на Форума, приема за даденост, че съответният Потребител се е запознал с правилата и се само задължава да ги спазва.

8. Информация за ограниченията при погазване на Форумните правила
Всеки санкциониран Потребител може по своя преценка да се обърне към Екипа на Форума, като начините за това са посредством Лично Съобщение към модератор/администратор или съобщение на Обратна връзка в играта, за да научи причините, поради които са му наложени съответните ограничения. Екипът на Форума не е задължен да обяснява своите действия и мотиви - това може да се направи само доброволно по своя преценка.



9. Раздел Докладвай за БЪГ

В заглавието на темата се описва точно за какво става дума (ПРИМЕР: “Не получих доклад”, “Не успявам да си вляза в акаунта” и т.н.) Теми, които не отговарят на тези условия ще бъдат заключвани и няма да им бъде отговаряно.

10. Правила за модериране и администриране

Правилата за модериране се отнасят за модераторите (както глобални така и на различните раздели) и администраторите и са достъпни едниствено за модераторите и админситраторите. Оплаквания срещу действията на модератори, администратори и помощници се подават в раздел Затвор.

Екип Hero Zero

*Екипът на Hero Zero си запазва правото на промени. Последна промяна 12.11.2014г.
Нека силата бъде с теб!

Върни се в “Правила”



Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост