Коледен брой!

HZ вестник, истории и други
Потребителски аватар
Домини Дирч
Страшилището на Бандите
Мнения: 2946
Регистриран на: 28 фев 2013, 11:35
Пол: ----

Коледен брой!

Мнениеот Домини Дирч » 18 дек 2017, 13:10

ИзображениеИзображение
За възстановяване на герои използвайте раздел "Затвор".
Изображение


Потребителски аватар
Домини Дирч
Страшилището на Бандите
Мнения: 2946
Регистриран на: 28 фев 2013, 11:35
Пол: ----

Re: Коледен брой!

Мнениеот Домини Дирч » 18 дек 2017, 13:12

Изображение
Изображение
Изображение

сивиръсснейп написа:Изображение


Продължение на края на книгата карибски пирати на края на света


Аз имам книгата но края на книгата все едно не е довършен, затова ще напиша този край на книгата.
Елизабет извади сабята си и след като посочи с нея „неустрашим”, поведе всички в битка. Кораба „Черната перла” поведе всички кораби в атака, а кораба „Летящия холандец” от другата страна поведе корабите на Източноиндийското търговско дружество в атака за да унищожат пиратите. Но изведнъж времето се влоши много и започна да вали и Гибс заповяда на хората си да пазят барута сух и да се приготвят за битка. Всички се приготвиха за битка, а Барбоса зае мястото на щурвала и поведе кораба напред, но изведнъж пред кораба се появи огромен водовъртеж и кораба се устреми напред. Уил го видя и много се уплаши и се обърна към Барбоса:
- Барбоса, обърни кораба иначе всички ще умрем – каза му Уил – не виждаш ли че пред нас има огромен водовъртеж, ако продължим напред ще навлезем в него и всички ще загинем.
А Барбоса съвсем спокоен отговори на Уил:
- не се тревожи Търнър всичко е наред – отговори му той – продължаваме напред
Уил малко се успокои и гледаше към водовъртежа, но когато кораба го наближи изведнъж зави рязко и почна да плава покрай него. А :Летящия холандец” бързо наближаваше водовъртежа и устремно се приближаваше към началото му. Мърсър, писаря на Бекет беше на щурвала, но когато видя че наближават водовъртежа много бързо заповяда на хората си да върнат кораба назад. Но изведнъж се появи Джоунс и избута Мърсър и зае място на щурвала и каза:
- пълен напред, водовъртежа няма да ни спре- извика той – пригответе оръдията за нападение
И той поведе кораба си напред и когато стигна началото на водовъртежа Джоунс обърна кораба и той заплава странично на водовъртежа. А на перлата Барбоса заповяда на хората си да се приготвят за битка. Когато двата кораба се изравниха Барбоса и Джоунс едновременно се провикнаха и двата кораба почнаха да се обстрелват и се завърза битка. А през това време в затвора на Холандеца Джак се разхождаше из цялото помещение и се чудеше как да се измъкне, но изведнъж му хрумна нещо и почна да търси из цялата килия и най – после откри каквото търсеше лост, с който да отвори вратата. Той го взе и отиде до вратата провря го отдолу и го натисна силно и след няколко секунди вратата се отвори и Джак се измъкна от килията и хукна нанякъде. А в същото време битката продължаваше и двата кораба постоянно се нападаха и се обстрелваха, топовния обстрел продължаваше много време и двата кораба не се предаваха. А едно гюле едва не уби Мърсър но Джоунс го спаси, но той го хвана и го удуши за да може да си вземе ключа от сандъка, в който беше заключено сърцето му. През това време Джак се беше измъкнал от килията и държеше сандъка и когато излезе навън се сблъска с Джоунс. Когато Джоунс го видя се изненада и му каза:
- вижте, момчета, една изгубена птичка, която не може да лети – каза подигравателно той
А Джак му отговори:
- не е късно да се научи нали така? – отговори му той и се хвана за едно въже от мачтата и се прехвърли отгоре върху нея и се завъртя, но се спря изненадан пред него стоеше Джоунс. И Джоунс си извади меча и тръгна към него и му каза:
- сандъкът, дай ми го!
А Джак му отговори:
- ела и си го вземи – каза му той – мога да те освободя
- аз отдавна съм изгубил тази свобода – му отговори Джоунс и веднага го нападна и се завърза битка между двамата. И двамата бяха добри дуелисти и не беше лесно и на двамата, и те се дуелираха продължително време. Битката между корабите продължаваше все така ожесточено и почнаха да се прехвърлят моряци и от екипажа на Бекет и на Джоунс. Уил ги отблъскваше но те се качиха на борда и се завърза битка. Всички пирати се биеха храбро, но изведнъж Уил извика на Елизабет и я попита дали ще се омъжи за него, а тя му отговори че сега не е подходящ момент, защото се биеха.
- обичам те! – каза й Уил – аз съм направил своя избор, а твоя избор какъв е?
- Барбоса! – извика Елизабет – ще ни венчаеш ли?
А Барбоса й отговори
- не сега, защото съм зает!
- веднага ни венчай, Барбоса! – каза му Уил
- добре тогава! – отговори му той
- скъпи влюбени събрали сме се днес да… победим тези моряци
Уил каза на Елизабет
- Елизабет Соун взимаш ли ме за свой съпруг
А Елизабет му отговори че го приема и той се зарадва.
- Уил Търнър вземаш ли ме за своя съпруга? – попита го тя.
И Уил й отговори че я приема и Елизабет много се зарадва.
Барбоса им каза, че ги обявява за съпруг и съпруга.
И битката продължаваше но не само на кораба, но и на мачтата на Холандеца, там Джоунс и Джак все така ожесточено се биеха и не се предаваха. Джоунс му каза:
- без ключа не можеш да го отвориш!
- че аз имам ключ – отговори му Джак
Но Джоунс му отговори че няма и му показа ключа и Джак разбра, че за този ключ става въпрос. После Джак го нападна и му отряза едното пипало и то падна заедно с ключа на земята. И Джак избута меча от ръката му и го нападна но Джоунс счупи меча на Джак и го нападна, но двата кораба бяха се приближили прекалено близо един към друг и мачтата на перлата се наклони и удари тази на холандеца, и Джак залитна и падна, но Джоунс веднага хвана сандъка и го издърпа заедно с Джак и когато го видя го запрати и Джак падна но успя да се хване за едно въже. Джоунс се радваше че е хванал сандъка, но радостта му не трая дълго, защото Джак се прицели в него и стреля и Джоунс изтърва сандъка. През това време Уил се прехвърли на холандеца и взе със себе си сандъка и тръгна но беше нападнат от баща си и изтърва сандъка. Той се опита да говори с него, но баща му не го позна и го нападаше. А през това време Джоунс беше слязъл и беше си взел меча и тръгна да търси сандъка и най – после го намери. Но преди да го вземе пред него се появи Джак и двамата отново започнаха да се бият за сандъка. Джак отнякъде намери едно дърво и с него се помъчи да удари Джоунс но не успя и Джоунс го удари и той падна на земята. Джоунс се завъртя и понечи да отиде към сандъка, но изведнъж пред него се появи Елизабет. И двамата извадиха мечове и почнаха да се бият, но Джоунс беше по – добрия и щеше да я победи, докато се биеха Джак се съвзе и видя пипалото на Джоунс с ключа и веднага взе ключа и стана. Джоунс удари Елизабет и тя падна и се удари и припадна. А в другия край на кораба Уил и баща му продължаваха да се бият, но Уил победи и допря меча си до гърлото на баща си и после извади ножа, който му беше дал и го заби до него като му каза че няма да го убива. Когато Уил се обърна видя че Джоунс се канеше да промуши Елизабет и го нападна в гръб като заби меча си в тялото му. А Джоунс се ухили и изви върха на меча и Уил не можа да го издърпа и Джоунс го нападна и го събори на земята. Уил погледна към Елизабет и Джоунс разбра че те се обичат. Той попита Уил:
- страхуваш ли се от смъртта?
- а ти боиш ли се от смъртта? – извика някой зад Джоунс и той се извърна рязко и видя че Джак държи сърцето му. Той му каза че е жесток човек, а Джак му отговори че това е въпрос на гледна точка. А джоунс рязко се обърна към Уил и го промуши право в сърцето. И Елизабет и Джак се стреснаха, Елизабет отиде до Уил и го хвана за ръцете и му каза че ще се оправи. През това време Бил Търнър видя ножа и веднага си спомни за сина си и веднага стана и нападна Джоунс в гръб и двамата се сбиха, Джак нямаше сили да промуши сърцето. Джоунс повали Бил и му каза, че никой не се опълчва срещу него и присъдата му и тъкмо да го убие усети че нещо не е наред и се почувства зле и рязко се обърна и видя че сърцето му е промушено от Уил, но той го направи с помощта на Джак. Джоунс се обърна към небето и извика:
- Калипсо! – и падна зад борда право във водовъртежа. Барбоса нареди да се счупи мачтата защото ще повлече кораба и те ще умрат и Регети изстреля но топовно гюле и отдели мачтите и кораба се освободи. Бил взема ножа и отиде до Уил и се наведе над него, а Джак поведе Елизабет и двамата се хванаха за въжетата на едното платно и Джак го освободи и двамата се издигтнаха над кораба и летяха над океана. А през това Време Бил каза че холандеца не може без капитан и се наведе над Уил и му извади сърцето и го постави в сандъка и холандеца почна да потъва и се скри във водовъртежа. А Джак и Елизабет продължиха да летят, защото платното се беше превърнало в парашут и те паднаха във водата, но бяха спасени от хората си и бяха се качили на кораба. И времето почна да се оправя и спря да вали. И когато вече бяха на борда към тях се присъедини Гибс и каза да нападнат корабите, но Джак каза да свалят платната и да останат на котва и да не нападат. А Бекет със своя кораб се подготви да ги нападне и се движеше напред, но изведнъж морето кипна и от него се появи кораб, кораба „Летящият холандец”. И Бекет си помисли че Джоунс е оцелял, но не знаеше че той е мъртъв, а новия капитан е Уил. Екипажа на Джоунс се превърна от морски чудовища в хора и Уил беше на щурвала и заповяда да подготвят оръдията, в същото време Джак заповяда да опънат платната. Двата кораба завиха и почнаха да плават един до друг и Бекет се чудеше какво става. Двата кораба застанаха от двете страни на неговия кораб и се подготвиха за стрелба. Джак, Гибс, Барбоса и Уил заповядаха да стрелят и двата кораба почнаха да обстрелват от двете страни „Неустрашим” и Бекет не знаеше какво да прави и екипажа му започна да скача от кораба, защото той се рушеше при всеки взрив, но Бекет не помръдваше, но накрая когато кораба беше потопен и Бекет загина заедно с кораба си. А другите кораби на армадата на Бекет обърнаха и си отидоха. А пиратите от всички кораби почнаха да празнуват победата. После Елизабет се сбогува с всички и се качи на една лодка и отиде на острова там я очакваше Уил. Той й подаде сандъка и й каза:
- нали ще го пазиш?
- да, ще го пазя! – отговори му тя и след това той се отправи към лодката но се обърна към нея и й каза:
- винаги гледай към хоризонта. И след това се качи на лодката и след няколко минути се качи на кораба си. Елизабет дълго гледа след него докато не се скри. Барбоса беше отново откраднал „перлата” и беше поел на път, а Джак си намери някаква лодка и плуваше в морето като разглеждаше някаква карта, която приличаше на карта която ще го отведе към извора на младостта. Джак се усмихна отвори една бутилка от ром и отпи от нея и се отправи към хоризонта.

КРАЙ.Изображение
За възстановяване на герои използвайте раздел "Затвор".
Изображение


Потребителски аватар
Домини Дирч
Страшилището на Бандите
Мнения: 2946
Регистриран на: 28 фев 2013, 11:35
Пол: ----

Re: Коледен брой!

Мнениеот Домини Дирч » 18 дек 2017, 13:28

Изображение
Изображение
ИзображениеИзображение
За възстановяване на герои използвайте раздел "Затвор".
Изображение


Потребителски аватар
Домини Дирч
Страшилището на Бандите
Мнения: 2946
Регистриран на: 28 фев 2013, 11:35
Пол: ----

Re: Коледен брой!

Мнениеот Домини Дирч » 18 дек 2017, 13:30

Изображение
Изображение
Изображение
ИзображениеИзображение
За възстановяване на герои използвайте раздел "Затвор".
Изображение


Потребителски аватар
Домини Дирч
Страшилището на Бандите
Мнения: 2946
Регистриран на: 28 фев 2013, 11:35
Пол: ----

Re: Коледен брой!

Мнениеот Домини Дирч » 18 дек 2017, 13:32

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
ИзображениеИзображение
За възстановяване на герои използвайте раздел "Затвор".
Изображение


Потребителски аватар
Домини Дирч
Страшилището на Бандите
Мнения: 2946
Регистриран на: 28 фев 2013, 11:35
Пол: ----

Re: Коледен брой!

Мнениеот Домини Дирч » 18 дек 2017, 13:33

Домини Дирч написа:Няма нищо по-хубаво от това след дългия изморителен ден да грабнеш книга в ръка и да се потопиш в нов, уникален свят. А когато "художник" на този свят е Muk - Петър Петков, а светът е първата му книга "Ангел", знаеш че те очаква нещо изключително. Освен, че е уникално добър художник и не веднъж сме виждали творбите му тук, той ни доказва, че владее перото също толкова добре и умело, колкото и четката за рисуване.

Когато вземеш "Ангел" в ръце, нетърпеливо разгърнеш първата страница и се потопиш в историята, те изпълва едно очакване на магически случки. Но това, което отркиваш вътре е нещо повече, нещо много по-истинско и реално. Получаваш една история от нашия свят, от нашия Пловдив, която те кара да се замислиш дали Ангел не е и до теб сега. Дали Ангелите наистина съществуват? Много въпроси, които през цялата история преминават през нас, оставяйки ни чувството и надеждата за happy end, но авторът успява да ни изненада с още по-разтърсващ и силен край на творбата си.
История, която всеки трябва да прочете!
Изображение

Ангел може да откриете тук: https://www.facebook.com/groups/1836349416677967/
Изображение
За възстановяване на герои използвайте раздел "Затвор".
Изображение


Потребителски аватар
Домини Дирч
Страшилището на Бандите
Мнения: 2946
Регистриран на: 28 фев 2013, 11:35
Пол: ----

Re: Коледен брой!

Мнениеот Домини Дирч » 18 дек 2017, 13:40

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
ИзображениеИзображение
За възстановяване на герои използвайте раздел "Затвор".
Изображение


Потребителски аватар
Домини Дирч
Страшилището на Бандите
Мнения: 2946
Регистриран на: 28 фев 2013, 11:35
Пол: ----

Re: Коледен брой!

Мнениеот Домини Дирч » 18 дек 2017, 13:42

Изображение

Пълните правила и темата за конкурса ще откриете тук:
viewtopic.php?f=35&t=11425Изображение
За възстановяване на герои използвайте раздел "Затвор".
Изображение


Потребителски аватар
Домини Дирч
Страшилището на Бандите
Мнения: 2946
Регистриран на: 28 фев 2013, 11:35
Пол: ----

Re: Коледен брой!

Мнениеот Домини Дирч » 18 дек 2017, 13:44

Специални благодарности на Коледните елфи:
магьосницата Хера за визуалното оформление
начинаещият вуду шаман Принц Нестор
майсторът на красивия разказ Сивиръсснейп
репортерите emil_petrov99и SweetDead
и не на последно място на необходимото зло, за да бъде броят на ниво - Muk

Ако желаете да участвате в направата на следващите броеве, не се колебайте да се свържете с репортерите!Изображение
За възстановяване на герои използвайте раздел "Затвор".
ИзображениеВърни се в “HZ Magazine”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост