Hero Zero Magazine - Април 2015

HZ вестник, истории и други
Потребителски аватар
Домини Дирч
Страшилището на Бандите
Мнения: 2946
Регистриран на: 28 фев 2013, 11:35
Пол: ----

Hero Zero Magazine - Април 2015

Мнениеот Домини Дирч » 02 апр 2015, 14:58

ИзображениеИзображение
За възстановяване на герои използвайте раздел "Затвор".
Изображение


Потребителски аватар
Домини Дирч
Страшилището на Бандите
Мнения: 2946
Регистриран на: 28 фев 2013, 11:35
Пол: ----

Argentum - сребърния орел

Мнениеот Домини Дирч » 02 апр 2015, 14:59

Muk написа:
ТОЗИ МЕСЕЦ ВИ ПРЕДСТАВЯМЕ ...

Гостът ни този месец е играч, който разбира играта във всеки неин аспект.
Той започна своята игра късно, но достигна върховете на класацията рано. Беше бит от "големите", но успя да си го върне на всички с лихвите и независимо, че някои се оправдаха, че било твърде късно, той им отговори с фразата: "Колкото по-късно, толкова по-мръсно!"
Той е играч, който може да пусне нова атака по отбор преди още да е минала старата. Той винаги ходи чист и спретнат, защото всеки ден пере дрехите си по няколко пъти докато не заблестят като сребро.
Уважаеми читатели, представяме Ви героят, който е по-сребърен и от сребърният сърфист, който е по-гъвкав от Спайдърмен и по-яростен от Хълк! Представяме ви заклетият орел Argentum!

Изображение


ИСТОРИЯТА НА АРГЕНТУМ Е СЛЕДНАТА ...

Застанал на широкият балкон в своят скъп апартамент, Argentum гледаше високо нагоре към върха на близката планина.
В главата му нахлуха спомени от времето когато живееше там заедно с останалите от Орлите. Беше преди доста време... тогава беше още много млад. Бяха добри времена - битките срещу Пингвините, краденето на трофеите и изграждането на орловото гнездо тухла по тухла. Беше отминало доста време от тогава до сега. Старите Орли бяха излетели от гнездото и се бяха разпръснали на всички страни, оставяйки го сам.
- Проклети да са! - каза си тихо той и отпи бавно от чашата си.
Вратата на терасата се отвори и при него влезе красива жена, облечена с къса сатенена нощница. Буйните й чупливи коси се развяха от лекия бриз от балкона. Тя се приближи, прегърна го през кръста и облегна брадичката си на рамото му.
- Какво гледаш? - попита го тя.
- Гнездото. - отвърна той без да се обръща към нея.
- Казват че всички стари орли отново се събирали там.
- Зная! - каза Argentum раздразнен. - Получих покана от тях.
Жената го пусна от прегръдката си, отиде до ръба на балкона, облегна се с гръб на парапета и се загледа в лицето на Argentum.
- Ще отидеш ли? - попита го тя.
Лицето му не издаваше никакви емоции. Онзи детски, игрив пламък, който грееше в очите му, отдавна беше изтлял, а на негово място се беше появил студеният и безчувствен поглед, който смразяваше кръвта на враговете му. Сребърната верига на врата му проблесна на светлината на изгряващото слънце.
- Още не знам. - отвърна Argentum. - Обичах това място, но хората там му обърнаха гръб. Изоставиха го когато му бяха най-необходими! Изоставиха и мен!
Той отпи отново от чашата си и продължи да гледа в далечината.
- Тогава не ходи при тях.- предложи жената и също се обърна към хоризонта и планинските върхове.
- Не е толкова просто. - каза тихо той. - Има неща, които останаха недовършени. Има нещо, което все още ме тегли на там.
- Тогава какво ще правиш? - попита го тя.
- Не знам! - нацупи се Argentum. - Трябва да помисля!
Той изпи съдържанието на чашата си до дъно и я заряза на парапета. После се обърна към вратата на балкона и влезе в апартамента си. Вдигна коженото си яке, което беше захвърлено на пода, наметна го върху себе си и тръгна към вратата на вътрешният си асансьор.
- Къде отиваш? - попита го жената.
Той се обърна и я изгледа със студеният си поглед.
- Трябва да разпусна малко. Не ме чакай!
Жената се обърна и отново се върна на балкона. Облегна се на парапета и се загледа надолу към улицата. Знаеше че, всичко тепърва сега започва. Каквото и да казваше Argentum, тя знаеше какво ще реши той накрая. И беше сигурна, че няма да промени решението му.
На улицата изрева мощният двигател на мотоциклета на Argentum.
Тя погледна надолу и видя отдалечаващата се фигура с бясна скорост надолу по улицата. Отиваше към планината. Там, откъдето някога беше дошъл. Там, където винаги сърцето му го теглеше. При орлите!Изображение
За възстановяване на герои използвайте раздел "Затвор".
Изображение


Потребителски аватар
Домини Дирч
Страшилището на Бандите
Мнения: 2946
Регистриран на: 28 фев 2013, 11:35
Пол: ----

Гост на броя - Argentum

Мнениеот Домини Дирч » 02 апр 2015, 15:01

kumalisa написа:
ИНТЕРВЮ С АРГЕНТУМ - СРЕБЪРНИЯТ ОРЕЛ НА BG1

Здравей! Кога и как започна да играеш Hero Zero?
- Здравейте! Започнах да играя на 24.04.2013, а историята е такава: бяхме на кафе с едно приятелче и той ми каза, че е намерил някаква много зарибена игра и ми я показа. Тогава на мен ми стана любопитно и реших и аз да се регистрирам.

Това са почти 2 години, какво те задържа толкова време?
- Подобна е на една, която играя може би от 5-6 години. Интересна е.

И с какво тя е интересна за теб?
- Има тръпка. Допадат ми игри от този вид.

Как избра името си?
- Героят ми първо се казваше pacosexa, а името идва още от детството. Не ме бива в мисленето на имена. В процеса на играта продължих да мисля за друго име, но така и не ми идваше нищо сериозно на ум за супер герой. След доста дългда игра ми хрумана името Argentum и без да губя много време го прекръстих.

А защо изобщо реши да го промениш?
- Ами защото звучи доста по-добре. Подхожда доста повече за име на супер герой и предвид че съм сред елита, ако мога така да се изразя, трябва да е нещо по подобаващо за герой от такъв ранг.

Е, Argentum със сигурност звучи по-добре, а и повече подхожда на супер герой, а ти си топ играч от бг1! Как се става супер-герой? Имаш ли лична тактика и би ли я споделил с нас?
- Като всеки играч и аз имам начин на игра, който за някои хора може би ще е глупав и безмислен, но аз смятам, че си е доста добрек като цяло. Все пак резултатите са на лице! Относно тактиката ... движа показателите горе-долу наравно, гледам ако съм да речем с 3к начални да ми струват и 300к монети, наблягам на мисий за монети, защото показателите са много скъпи. Не гоня нива и предпочитам да бия хора с по-високо ниво от мен. Радва ме гледката като кликна на топ 10 да виждам, че всички са с 20 нива и повече над мен, а аз съм някъде между тях.

С понички ли играеш, за да постигаш своите успехи?
- Мисля, че ако не използваш понички, няма как да си добър супер герой, както и да си сред топ играчите в сървара. Аз се смятам за такъв и си ги хапвам доста често, най-вече при битките със злодеите и пералнята, на която съм давал по 70-80 понички, за да получа желаните показатели от даден предмет.

Героят ти има ли супер сила и каква е тя?
- Ами ... героят ми е с високи показатели за нивото си и супер много сила!

А кое е слабото ти място?
- Няма такова. слаби места имат слабаците. Сега сериозно: ако загубата на отбора и някой от играчите е такова, значи имам слабо място, защото първият път когато бях в Desert Eagle доста от играчите се преместиха в други отбори и ме заболя много. Тогава героят започна да пропада, нямаше я амбицията за игра. За това слабото място ми са хората и отбора. Ако ги няма тях и героят също няма да съществува.

Между другото, участваш ли в седмичните турнири по слава и опит. Кой от тях предпочиташ и защо?
- Не мога да кажа, че учатвам в тях, но не мога да кажа и че не участвам. Боря се колкото да вляза в топ 100, оттам нататък е без значение за мен. Иначе нямам предпочитания, но като се замисля този по слава ми допада малко повече, защото тя се прави много по-лесно и бързо отколкото опита - при него трябва да ровиш да търсиш хубави мисии, голяма играчка е, а аз нямам такива нерви и общо взето не ми се занимава :)

След последният ъпдейт на играта, вече имаме и "лиги". Ти какво мислиш за тях. Дали това ще натовари играта на героите или това е екстра, която ще събуди заспалите ветерани и ще ги върне към активна игра?
- Малко са ми досадни с тези атаки на всеки час, но това се преодолява с похапването на понички. Иначе мисля, че ще внесат повече забавление и вълнение в аспекта на PvP дуелите, което лично на мен ми допада. Не мисля обаче, че е точната екстра, която да върне ветераните към активна игра и със сигурност доста ще натовари играта на героите, които не обичат да похапват понички, а искат да имат бонус показатели. Както знаят всички, в шампионска лига той е 30%, които не са никак малко и всички ще се борят да я достигнат. Обаче, за да го направят без да похапват понички ще трябва да се потрудят много.

Съвсем в началото на играта ти излезе в топ листата като играч на Desert Eagle, по-късно стана член на ОП, но след дълъг престой и лоялна игра към тях, ти отново стана орел. Как взе това решение?
- Както знаят всички, орлите бяха отлетели от гнездото и доста време то беше празно, но когато започнаха да се завръщат в него, аз също исках да се завърна. Все пак те бяха моето семейство, хората, които ме отгледаха и ми даваха кураж да продължавам да се боря без значение колко е трудно. Обаче нямах смелост да говоря с XENA93, все пак от доста време бях в ОП, те ми имаха доверие, бяха ме приели като един от тях и ми подадоха ми ръка. Не исках да ги напускам и да се чустват едва ли не изиграни от мен, но всеки знае че когато човек е у дома е най-добре и е най-щастлив. Така един ден събрах смелост и говорих с XENA93, при което тя нямаше нищо против и Desert Eagle ме приеха отново сред тях. В началото се чуствах много самотен, макар и да си бях у дома. Вече нищо не бе същото като преди, макар и да бяхме отново заедно. Аз бях затворен в себе си и имах чуството, че всички странят от мен и съм там заради силата на героят. Обаче Geriti ми помогна и ми отвори очите и ми показа, че всъщност греша.

Очевидно За теб отборната игра е по-важна! Така ли е или държиш на индивудиалното развитие и изкачване в класациите?
- Разбира се, че отборната игра е по важна, а индивидуалното развитие я подпомага :)

Какво би било решението ти, ако трябва да избираш между отбора и приятелите?
- Ако трябва да избирам между тях, бих избрал отбора. Както казах за мен той е най-важен!

Кои са твоите приятели в играта?
- Приятели нямам. Не играя, за да си създавам такива, но има хора, с които съм в по-близки отношения като Muk, Stamat1, Geriti, ДесиХри, ladybug.

А има ли играчи, с които си в постоянна война?
- Да, има хора с които се атакуваме постоянно, обаче са адски много, за да ги изброявам.

Като какъв се определяш – защитник на реда или злодей? От страната на „добрите“ или от тази на „лошите“ заставаш?
- Защитник от страната на добрите, но от време на време злорадствам и правя мръсно на останалите. Разбира се, само на враговете си.

Като супер герой събираш ли компелктите от специалните мисии и злодеите, за да се контиш или е без значение с какво е облечен героят ти стига предметите да са на плюс?
- Разбира се, че ги събирам и ги обновявам от време на време.

В тази връзка с какъв костюм е облечен героят ти и какъв е помощникът ти?
- В момента е облечен с металният. Iмам също така амфибийният и ултра силен костюм. Други не събирам. За мен важните са тези, които дават злодеите. Помощниците ми са куче за дуели и робот за отборни битки.

Имаш ли девиз и какъв е той?
- Те са два: „Не бъди като копие на другите, светът цени оригиналите“; „Да не ти пука, когато говорят зад гърбът, ти нали все още си пред тях“.

Смяташ ли, че си заслужава всичкото отделено време за играта или е имало по-полезни и приятни занимания, които си пропуснал?
- За сега успявам да си организирам нещата и не съм пропуснал нищо.

Какъв съвет би дал на тези, които сега започват да играят?
- Ако искат да имат добре развит супер герой, да следват мойте стъпки.

ВЪПРОС ОТ ПРЕДИШНИЯ ГОСТ МУК: КОЙ БЕШЕ ПО-ИНТЕРЕСНИЯТ ГЕРОЙ pacosexa ИЛИ Argentum?

- Не мога да кажа кой е бил по-инересен, но има разлика между двамата - pacosexa имаше много по-голяма амбиция за игра, много повече поставени цели. които да гони без значение какви препятствия ще срещне по пътят си, той растеше и цъвтеше с всеки изнинал ден все повече и повече, докато при Argentum нещата стоят обратно – той е ветеран и е доста изморен, бори се колкото да преживява, няма това желание и енергия за игра, доста по-мълчалив и потаен е, затворен е в себе си и не допуска никого, все му е тая дали ще е един от най-добрите или ще е на дъното. Това може би накланя везните в полза на pacosexa като инерес, но въпреки всичко има едно нещо, по което си приличат двамата - това е обичта към гнездото, в което са израстнали, искат то да е на върха, където му е мястото, здраво и непоклатимо като скала, и както pacosexa, така и Argentum е готов да го брани с всички сили.Изображение
За възстановяване на герои използвайте раздел "Затвор".
Изображение


Потребителски аватар
Домини Дирч
Страшилището на Бандите
Мнения: 2946
Регистриран на: 28 фев 2013, 11:35
Пол: ----

Ден на шегата

Мнениеот Домини Дирч » 02 апр 2015, 15:02

LeaveMeAlone написа:
1-ВИ АПРИЛ - ДЕН НА ХУМОРА И ШЕГАТА

Изображение

Денят на шегата се празнува в различни страни по света на 1 април всяка година. Денят на шегата не е официален празник, но е спечелил широка популярност и се празнува като ден, в който много хора се шегуват и разказват забавни небивалици на своите приятели, семейство, учители, съседи и колеги.

Съществуват различни версии за произхода на деня на шегата.
Една от тях за началото на традицията да се шегуваме е свързана с Франция, по времето на Луи 14-ти и смяната на Юлианския календар с Григорианския. Кралят издал закон, с който въвежда датата 1 април за начало на календарната година на мястото на 1 януари. Френските поданици се възпротивили на тази идея и в знак на протест на следващата година изпратили новогодишни картички на 1 април. Законът не влязъл в сила, но изпращането на картички се запомнило като шега, свързана с датата 1 април. През следващите години французите продължили да измислят различни шеги, които се правели в този ден.

Друга история разказва, че празникът на хумора се е родил в Англия през 1860 г. Английски джентълмени били поканени на тържествена церемония по „изкъпването на белите лъвове", която трябвало да се проведе на 1 април. Англичаните не се усъмнили в странната церемония и завели и съпругите си на посоченото място. За тази шега се говорело дълго време след това, а 40 години по-късно 1-ви април бил наречен Денят на глупците.

Съществуват твърдения, че корените на този празник могат да се търсят в римския фестивал в чест на Хилария провеждан на 25-и март.Изображение
За възстановяване на герои използвайте раздел "Затвор".
Изображение


Потребителски аватар
Домини Дирч
Страшилището на Бандите
Мнения: 2946
Регистриран на: 28 фев 2013, 11:35
Пол: ----

Българската пророчица Ванга

Мнениеот Домини Дирч » 02 апр 2015, 15:02

сивиръсснейп написа:
ВАНГА

Изображение


Вангелия Пандева Гущерова (известна като Ванга, Петричката врачка, Българска пророчица, Ванга гледачката, Баба Ванга или Леля Ванга) е българска ясновидка, на която приживе е приписвана способността да вижда съдбата на всеки човек, който я посещава. Някои хора вярват, че тя е притежавала дарба да предсказва бъдещето, да посещава духом различни места и да говори с цветя. Родена е на 31 януари 1911 година в Струмица в семейството на Пандо Сурчев. Майка ѝ умира докато тя е невръстно дете, а баща ѝ е мобилизиран в българската армия през Първата световна война. През този период живее под надзора на съседите си. В детството си Ванга била обикновено момиче и не проявявала никакви особености. Обичала да си играе на лечение и предписвала на приятелите си разни „лечебни“ треви. Бащата се жени повторно, а дъщерята помага в домакинската работа. През 1923 година бащата на Ванга се мести да живее в родното си Ново село. Там на 12-годишна възраст Ванга загубва зрението си вследствие на внезапна буря, при която е грабната от силен вятър и по-късно, след дълго търсене бива открита затрупана с камъни и пръст в една нива. От 1925 г. живее в дом за слепи, където прекарва три години. След смъртта на втората си майка, Ванга се прибира вкъщи, за да се грижи за по-малките си братя и сестри. Постепенно започват да ѝ приписват пророчески способности. Твърди се, че помогнала на баща си да намери овца, открадната от стадото, което той пасял, като точно описва двора, в който била скрита. Ванга казала, че видяла всичко насън. Става известна през годините на Втората световна война. Отчаяни хора, загубили връзка с близките си, отивали при Ванга с надеждата да ги успокои или да им каже къде се намират лобните им места.
Приписваните ѝ необичайни способности Ванга обяснява с присъствието около нея на особени невидими същества, чийто произход не може да обясни. Споделя и за съществуването на извънземни раси, които били населявали и Земята.
През последните години от живота си тя инвестира построяването на параклиса „Св. Петка Българска“ в местността Рупите, Петричко. Конкретният проект и изографисването (недовършено) са дело на Светлин Русев. Поради неканоничност параклисът не е осветен от БПЦ, затова за него се говори просто като за „храм“, без да се уточнява на коя религия.
Ванга умира на 11 август 1996 година.
На тържествената сесия на Общинския съвет в Петрич, проведена по повод 100-годишнината от освобождението на града от османска власт, на Ванга посмъртно е присъдено званието Почетен гражданин на Петрич Сред най-популярните твърдения, приписвани на Ванга, са смъртта на цар Борис III, разпадането на Чехословакия и на Съветския съюз, връщането на Симеон Сакскобургготски, но не като цар, потъването на подводницата „Курск“ и атентатите от 11 септември 2001. Тези предсказания изведнъж излизат на бял свят, едва след като събитията са се случили, но няма доказателства те да са съществували преди това. В повечето случаи неясната формулировка на „предсказанията“ дава възможност на поддръжниците на Ванга да правят двояки тълкувания, нагаждайки казаното към наистина случилото се.
Рядко се говори за неизпълнените предсказания на Ванга, което е показателно за неоправданата склонност да им се вярва безусловно. Пример е несбъднатото предсказание, че през 2011 година „в резултат на ядрените оръжия в северното полукълбо няма да остане нищо живо. Затова мюсюлманите ще започнат война срещу всички европейци, обвинявайки ги за унищожението“.
В отговор на въпроса дали България и Република Македония пак ще бъдат заедно, Ванга казва: „Там, където е текло, пак ще тече“ и „Един народ – една държава“. Ванга е близка до правителството на Тодор Живков. Дъщерята на Тодор Живков, Людмила Живкова, поддържа контакти с Ванга някъде между 1969-1970 г. и оттам насетне Ванга се ползва с протекцията на комунистическата партия. От началото на 70-те години списъците с хора, които ще посетят Ванга, са били изготвяни с предварителни уговорки; с нарастването на славата ѝ, редица чуждестранни и български политици започват да посещават Ванга. С нея са работили служители на Държавна сигурност, като не е изключено тя да е била манипулирана чрез техни внушения, които по-късно е предавала на посещаващите я политици Според автори от средите на християнското богословие нейните способности са резултат от въздействие на демонични сили. Нейните прояви, граничещи с окултизъм, изпадането в транс, отхвърлянето на задгробния живот и вярата ѝ в прераждането противоречат на християнството.[6] Богословите на Българската православна църква смятат, че в момент на виденията си и „предсказанията“, Ванга бива обладана от зъл дух и е подчинена на неговата воля. Подобна позиция заема и Руската православна църква.Изображение
За възстановяване на герои използвайте раздел "Затвор".
Изображение


Потребителски аватар
Домини Дирч
Страшилището на Бандите
Мнения: 2946
Регистриран на: 28 фев 2013, 11:35
Пол: ----

Денят на цветята

Мнениеот Домини Дирч » 02 апр 2015, 15:04

kumalisa написа:
ЦВЕТНИЦА

Изображение

Цветница се пада в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден и е един от най-хубавите пролетни празници. Посветена е на тържественото посрещане на Иисус Христос в Йерусалим с маслинови и лаврови клонки. Затова на този ден всички отиват на празничната църковна литургия с върбови клонки, китки от здравец и други пролетни цветя. След като свещеникът освети върбовите венчета, те се отнасят вкъщи и се поставят пред домашната икона. С тях жените баят против уроки и болести. Често когато през летните месеци загърми и завали град, те изнасят върбовите венчета на двора и изричайки магически заклинания, гледат през тях облака, за да се разнесе той надалеч.

Обикновено на Цветница се изпълнява и последният лазарски обичай – "кумиченето". Преди обяд всички лазарки се отправят вкупом към реката. Всяка девойка носи със себе си китка цветя, върбово венче или малко хлебче, наричано "кукла". Момите се подреждат една до друга покрай брега или на моста над реката и едновременно пускат китката, венеца или хлебчето. Онази девойка, чийто венец или хляб бъде понесен най-бързо от водата и излезе най-напред, се избира за "кумица" или "кръстница" на лазарките. От този момент тя се превръща в обект на специално уважение и почит от страна на останалите момичета. На третия ден от Великден момата-кръстница кани всички лазарки в дома си и ги гощава с баница и червени великденски яйца. С тази обща гощавка завършва и празничният лазарски комплекс, посредством който девойките демонстрират своя нов социален статус и годността си за встъпване в брак.

Тази година се пада на 5ти Април, а Великден на 12ти Април.

Именниците може да носят някое от тези имена или производно: Аглика, Божура, Вероника, Виола, Виолета, Върба, Върбан, Върбинка, Гергин(а), Гроздена, Далия, Дафина, Делян, Деляна, Дилян, Диляна, Детелина, Елица, Жасмина, Здравко, Здравка, Зюмбюла, Ива, Иглена, Иглика, Калина, Камелия, Карамфил, Карамфила, Китка, Латин, Латинка, Лилия, Лиляна, Лила, Лили, Лоза, Люлина, Магнолия, Малина, Маргарит(а), Невен, Невена, Невян, Ненка, Орхидея, Ралица, Ренета, Роза, Росен, Росица, Ружа, Теменужка, Трендафил, Цено, Цвета, Цветелина, Цветан(ка), Цветелин(а), Цветомила, Цветомир (а), Цвятко, Явор, Ясен, Ясмина (списъкът вероятно не е изчерпателен).

Източник: http://www.imenata.com/Изображение
За възстановяване на герои използвайте раздел "Затвор".
Изображение


Потребителски аватар
Домини Дирч
Страшилището на Бандите
Мнения: 2946
Регистриран на: 28 фев 2013, 11:35
Пол: ----

Великден

Мнениеот Домини Дирч » 02 апр 2015, 15:05

Best36 написа:
ВЕЛИКДЕН

Изображение

Великден е денят, в който християните празнуват Възкресението на Сина Божи Иисус Христос.В християнската религия на Възкресение Христово (Великден) се чества възкръсването на Иисус Христос на третия ден, след като е разпънат на кръст и погребан.Подготовката за честването му започва в седмицата преди Великден, наричана Страстна седмица. Празнува се 6 дни. Вечерта преди полунощ в събота се отслужва тържествено богослужение, всички светлини в храма се изгасяват и малко преди полунощ свещеникът изнася запален трисвещник.Страстната седмица (наречена още Седмицата на страданията) е последната седмица от живота на Иисус Христос преди да бъде разпънат на кръст. Започва с тържественото Му влизане в Йерусалим и завършва с Неговото възкресение. Всеки ден от тази седмица се нарича велик - Велики понеделник, Велики вторник и така нататък. Тя е последната седмица на Великия пост и на всеки един ден от нея се извършват специални църковни служби. Тази седмица завършва с Великден.Велики петък (Разпети петък) е денят, в който е разпнат Божият син Иисус Христос, за да стане изкупителна жертва за греховете на човечеството.На този ден от Страстната седмица постът в Православната църква е особено строг – тогава нито се яде, нито се пие (дори вода). В петък Вярата повелява да не се подхваща каквато и да е работа. Великденската служба започва в събота вечер и след приемане на благодатния огън от свещеника се излиза от храма, бият камбаните и точно в полунощ се възгласява "Христос Воскресе" и се отговаря "Воизтина воскресе". Чете се Евангелието, свещеникът отваря вратите на храма, символизирайки Христос, който отворил райските двери, и с пеене на Канона на празника — Воскресенния ден, се влиза в храма за света литургия.Великденските яйца трябва да са разноцветни, но задължително първото трябва да е червено.С първото яйце се прави кръст на челото на първородното дете.Според преданието за първото великденско яйце, Мария Магдалена поднесла яйца на император Тиберий и му казала за възкръсването на Христос, а императорът казал, че това е невъзможно и ако е така, яйцето от кокошка, което държи трябва да стане червено, и то станало.

Изображение
За това червеният цвят за великденските яйца е и основен.В България по традиция яйцата се боядисват на Велики четвъртък или Велика събота, като броят им зависи от членовете на семейството. Първото се оцветява винаги в червено от най-възрастната жена. Докато то е още топло и прясно боядисано, тя рисува кръстен знак на челата на децата, за да бъдат здрави.Обредните хлябове са неотменна част от традициите на Великден. Обикновено се правят в кръгла форма и се украсяват с плетеници, като в средата им се слага червено яйце. В България по традиция се замесват в четвъртъка преди Великден.Някоя от тези пити се прави сладка и това е великденският козунак. Символизира тялото на Иисус Христос, така както боядисаните в червено яйца символизират кръвта му.Именници са Величка, Виличка, Величко, Виличко, Велика, Велизара, Пасха, Паскуалина, Паскалина, Паскуалино, Паскал.Изображение
За възстановяване на герои използвайте раздел "Затвор".
Изображение


Потребителски аватар
Домини Дирч
Страшилището на Бандите
Мнения: 2946
Регистриран на: 28 фев 2013, 11:35
Пол: ----

Блиц интервю

Мнениеот Домини Дирч » 02 апр 2015, 15:05

kumalisa написа:
БЛИЦ ИНТЕРВЮ

Изображение

Как се казва героят ти?
pilcho
Авитохол


Кое ниво си?
pilcho: 308.
Авитохол: 334 в бг2 и 280 в бг3.

В кои сървъри вилнееш?
pilcho: bg2.
Авитохол: в бг2 и бг3.

В кой отбор си?
pilcho: Darksiders.
Авитохол: Darksiders в бг2 и Луди катерици в бг3.

От колко време играеш?
pilcho: От година и половина.
Авитохол: Година и половина, може би...там някъде.

От къде научи за играта?
pilcho: Някаква американска реклама.
Авитохол: На два-три пъти попадах на рекламни банери тук-там и накрая реших да пробвам.

От кой се научи/учиш да си по-добър герой?
pilcho: От Авитохол.
Авитохол: Определено големи благодарности на AnaPi ... Една от главните причини изобщо да играя Hero Zero.

Мисии за опит или за монети избираш?
pilcho: Зависи от настроението.
Авитохол: Монетки предимно...

Злодей или защитник на града?
pilcho: Защитник, още Спасител.
Авитохол: Защитник, разбира се.

Какъв е девизът ти?
pilcho: "Наздраве!"
Авитохол: Хм ... не знам ... може би "Живей днес, защото вчера няма да се върне, а утре може да не дойде".

Любимата ти зона е?
pilcho: Тази с изгодната мисия.
Авитохол: Нямам...Където има най-много монетки.

Кой показател развиваш най-много?
pilcho: Последните три.
Авитохол: Ами ... уж се тормозя най-много за интелект и предпазливост ... Друг е въпросът доколко успявам.

Кое е най-странното място на което играеш Hero Zero?
pilcho: Централният пазар в Будапеща. Сериозно.
Авитохол: Знам ли ... Може би на стадиона. Другите скачат и пеят, пък аз пускам тренки ... Нещо на зор ще да е била работата, за да го правя!

Кой е основният ти съперник в играта?
pilcho: Времето.
Авитохол: Основен съперник ... едва ли ... Старая се да се разбирам с всички !

С какъв костюм е облечен героят ти?
pilcho: С недовършен. Липсват ми ботушите, това знам със сигурност.
Авитохол: Амфибията ... Металният ме прави дебел.

Какъв е помощникът ти?
pilcho: Верен, с храбро име. Сменям ги.
Авитохол: Куче, просто то се е паднало най-читаво.

Каква супер сила искаш да имаш?
pilcho: Май имам всичко, което ми трябва.
Авитохол: Да превръщам водата в бира.

Кое би било слабото ти място?
pilcho: Ако подозирах за такова, нямаше да търпя съществуването му.
Авитохол: Черният ми дроб няма да е много съгласен.

Турнирът за слава или опит предпочиташ?
pilcho: И двата. 5+5
Авитохол: За слава. Със сигурност е по-вълнуващ!

А играеш ли в Лигата и коя е най-високата Лига, в която си влизал/а?
pilcho: Сребърна 3.
Авитохол: Сребърна 1 в бг2 и сребърна 2 в бг3.

Ако трябва да събереш петима защитници на Hero Zero от всички сървъри кого ще избереш?
pilcho: rasho, Авитохол, fasa, Evilcho, XENA93
Авитохол: Само 5 ли?! pilcho, AnaPi, rasho, fasa и kumalisa. И за милион понички не си ги давам :)

Какво име би дал на героя на другия?
pilcho: Така си е екстра.
Авитохол: Амии ... всъщност Pilcho й стои перфектно

Защо избра точно това име за героя си?
pilcho: Кръстих я на себе си.
Авитохол: Падам си по българската история ...

Ако трябва да избираш между отбора и приятелите, кое ще избереш?
pilcho: В играта ли? Отборът - това са моите приятели.
Авитохол: Приятелите.

Любима музика, любима песен?
pilcho: Любима музика: Блек и дет метъл, блус, суинг, джаз, индъстриал, готик, ню- и дарк уейв, опера. Любима песен: "Защо са ти косе побелеле, друже" на Мухарем Сербезович.
Авитохол: Нямам точно определени ... Печка Перник съм ... слушам почти всичко.

Книга или филм предпочиташ?
pilcho: Книга. И мач.
Авитохол: Филм като че ли. Поне напоследък.

Страхуваш ли се от нещо?
pilcho: По-скоро ЗА нещо. За бъдещето на Европа.
Авитохол: Имам страшна фобия от височини :(

Защо според теб играта носи името Hero Zero?
pilcho: Защото самоиронията продава.
Авитохол: И аз винаги съм се чудел ... И нямам логично обяснение.

Вдъхновява ли те някой от героите в играта?
pilcho: Тя вече не играе.
Авитохол: Чак да ме вдъхновява едва ли ...

Кого би препоръчал като следващ участник за блица на твое място?
pilcho: kumalisa и Evilcho
Авитохол: Че кой съм аз да препоръчвам когото и да е! Определено има още много готини човечета, които трябва да са тук :)

Какъв съвет би дал/а на по-слабите играчи?
pilcho: Търпение му е майката! Търпение и постоянство.
Авитохол: Да не забравят, че това е само една игра. Така всичко е много по-приятно. И задължително да си правят тренировките ;)Изображение
За възстановяване на герои използвайте раздел "Затвор".
Изображение


Потребителски аватар
Домини Дирч
Страшилището на Бандите
Мнения: 2946
Регистриран на: 28 фев 2013, 11:35
Пол: ----

РАЗМИСЛИ ЗА ЖИВОТА

Мнениеот Домини Дирч » 02 апр 2015, 15:06

kumalisa написа:
РАЗМИСЛИ ЗА ЖИВОТА

Изображение

Когато съпругата на Джордж Карлин починала, Карлин – известният груб и устат комик от 70-те и 80-те години – написал тази невероятно изразителна статия – толкова уместна и днес, в епохата след 11 септември:

ЖИВОТЪТ СЕ ИЗМЕРВА НЕ С БРОЯ ВДИШВАНИЯ, КОИТО ПРАВИМ, А С МОМЕНТИТЕ, КОИТО СПИРАТ ДЪХА НИ!

Парадоксът на нашето време е, че имаме високи сгради, но ниска търпимост, широки магистрали, но тесни възгледи. Харчим повече, но имаме по-малко, купуваме повече, но се радваме на по-малко. Имаме по-големи къщи, но по-малки семейства, повече удобства, но по-малко време. Имаме повече образование, но по-малко разум, повече знания, но по-лоша преценка, имаме повече експерти, но и повече проблеми, повече медицина, но по-малко здраве.

Пием твърде много, пушим твърде много, харчим твърде безотговорно, смеем се твърде малко, шофираме твърде бързо, ядосваме се твърде лесно, лягаме си твърде късно, събуждаме се твърде уморени, четем твърде малко, гледаме твърде много телевизия и се молим твърде рядко. Увеличихме притежанията си, но намалихме ценностите си. Говорим твърде много, обичаме твърде рядко и мразим твърде често.

Знаем как да преживяваме, но не знаем как да живеем. Добавихме години към човешкия живот, но не добавихме живот към годините. Отидохме на луната и се върнахме, но ни е трудно да прекосим улицата и да се запознаем с новия съсед. Покорихме космическите ширини, но не и душевните. Правим по-големи неща, но не и по-добри.

Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихме атома, но не и предразсъдъците си. Пишем по¬вече, но научаваме по-малко. Планираме по¬вече, но постигаме по-малко. Научихме се да бързаме, но не и да чакаме. Правим нови компютри, които складират повече информация и бълват повече копия от когато и да било, но общуваме все по-малко.

Това е времето на бързото хранене и лошото храносмилане, на големите мъже и дребните души, на лесните печалби и трудните връзки. Времето на по-големи семейни доходи и повече разводи, по-красиви къщи и разбити домове. Времето на кратките пътувания, еднократните памперси и еднократния морал, връзките за една нощ и наднорменото тегло и на хапчетата, които правят всичко – възбуждат ни, успокояват ни, убиват ни. Време, в което има много на витрината, но малко в склада.

Запомнете! Отделете повече време на тези, които обичате, защото те не са с вас завинаги! Кажете блага дума на този, който ви гледа отдолу нагоре с възхищение, защото това малко същество скоро ще порасне и няма да е вече до вас. Горещо прегърнете човека до себе си, защото това е единственото съкровище, което можете да дадете от сърцето си и не струва нито стотинка.

Казвайте „обичам те" на любимите си, но най-вече наистина го мислете. Целувка и прегръдка могат да поправят всяка злина, когато идват от сърцето. Дръжте се за ръце, и ценете моментите, когато сте заедно, защото един ден този човек няма да е до вас. Отделете време да се обичате, намерете време да си говорите и намерете време да споделяте всичко, което имате да си кажете.

ЖИВОТЪТ СЕ ИЗМЕРВА НЕ С БРОЯ ВДИШВАНИЯ, КОИТО ПРАВИМ, А С МОМЕНТИТЕ, КОИТО СПИРАТ ДЪХА НИ!Изображение
За възстановяване на герои използвайте раздел "Затвор".
Изображение


Потребителски аватар
Домини Дирч
Страшилището на Бандите
Мнения: 2946
Регистриран на: 28 фев 2013, 11:35
Пол: ----

Какво е да си IT?

Мнениеот Домини Дирч » 02 апр 2015, 15:07

Домини Дирч написа:
КАКВО Е ДА СИ IT?

Изображение

Кои са хората, които винаги ще си помогнат с неработещия компютър, когато си счупите мишката или искате нов монитор? - Момчетата от IT отдела, разбира се!
Нашите са много готини, идват по-късно на работа, защото обикновено са работили до късно (или рано сутринта) и имам чувството, че когато влезем при тях им настръхва косата, защото през съзнанието им прелита най-страшният възможен сценарий. Ако всяка компания имаше супер герои - това щяха да са именно IT-тата. Те са винаги на разположение и готови да решат и най-трудния проблем. А нашите IT-та са хм... са си наши :D
Представям Ви Стоян (Йода на IT джедаите), Васето (Младият Скайуокър) и Дани (Оби-Уан).

В какво се състои работата ви?
В: Занимаваме се главно с IT нещата в офиса, след това със сървърите. Общо взето ние сме "пазителите на сървърите и сървърните мрежи" - хората, които се грижат те да работят, да има интернет в офиса, вие (отдел Community managment) да работите - смее се.

Кой е най-големият кошмар за едно IT?
В:Нещо да не работи и то да е важно.

И да не може да го поправите?
В:Винаги може да се оправи, въпросът е за колко време.

Кое е най-трудно във вашата работа?

Д:Най-трудно е това, че денонощно трябва да си отдаден на това, което правиш.
В: Ето това е най-точния отговор на този въпрос.
Д: Ето тази сутрин Андромеда както ми "писна" в 5 сутринта, трябва да стана да оправя играта. Това е една от веселбите в нашата работа :)

Имали ли сте някоя комична ситуация?
В:Ооо, комични ситуации много. След 24-тия час на връзване на разноцветни кабели като чуя зелено, синьо и т.н. ми ставаше смешно. Това явно е някакъв IT хумор, който аз лично не разбрах, но Васко и Дани все още се смеят на ситуацията :D

Имал ли си като малък любим супер герой?
В:Сигурно любим ми е бил Батман, не знам.

А защо Батман?
В:От къде да знам, не си спомням вече - смее се. Сигурно защото тогава даваха много често Батман. .

А какъв мечтаеше да си като малък?
Сто: Нинджа! - аз и Васето избухваме в смях.
В:Това, което работя и сега - да се занимавам с компютри.
Сто: А за колко малък питаш всъщност, защото аз като бях малък нямаше все още компютри :D

Не се издавай сега на колко си!
В: Имало е тогава компютри, но не и по начина, по който изглеждат сега!Изображение
За възстановяване на герои използвайте раздел "Затвор".
ИзображениеВърни се в “HZ Magazine”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост